Ansgar College and Theological Seminary

Year
  • 2023
Summary, etc
  • Hvordan vokser fundamentalisme og religiøs radikalisering fram? Hvordan påvirker sosial klasse, kjønn, seksualitet, rase, etnisitet og andre faktorer religiøs tro, praksis og institusjoner? Er religion en grunnleggende drivkraft, eller bruker politiske ledere religion til å fremme egne interesser? Hvordan bidrar religion til fellesskap eller konflikt? Hvordan kan en definere religion - og ikkereligion? Dette er blant temaene i Innføring i religionssosiologi. Teoretiske diskusjoner holdes sammen med forskningsresultater fra flere religiøse tradisjoner i mange deler av verden. Boka får fram koblingene mellom religionssosiologien og utviklingen i generell sosiologi. Noen kapitler er bygd opp ut fra tema, mens andre gir korte presentasjoner av sosiologer fra Karl Marx til Patricia Hills Collins og deres perspektiver på samfunnsliv og religionens rolle. Den nye utgaven er grundig oppdatert, og mye er nyskrevet, blant annet med nye kapitler om religion og sosial klasse, sosiale og religiøse bevegelser, og religiøs ekstremisme. Boka dekker klassisk religionssosiologi så vel som vår tids temaer og fagdebatter, og byr på viktig lesing for studenter og andre som vil sette seg inn i religionssosiologi. Inger Furseth er professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo, og Pål Repstad er professor emeritus i religionssosiologi ved Universitetet i Agder. Sammen har de tidligere skrevet Moderne sosiologer om samfunn og religion (Universitetsforlaget 2021).
ISBN
  • 978-82-15-06978-4
Available
Waiting
  • 0 (0)
*00002250nam  22002531  4500
*00125387
*008      s2023    no     ar         00nob 9
*015  $a150465400$bBokbasen AS
*020  $a978-82-15-06978-4$bheftet
*0820 $a306.6$zh
*096  $a306.6 F
*10010$aFurseth, Inger$d1954-
*24510$aInnføring i religionssosiologi$cInger Furseth, Pål Repstad
*250  $a2. utgave
*260  $aOslo$bUniversitetsforlaget$c2023
*300  $a421 sider$c24 cm
*520  $aHvordan vokser fundamentalisme og religiøs radikalisering fram? Hvordan påvirker sosial klasse, kjønn, seksualitet, rase, etnisitet og andre faktorer religiøs tro, praksis og institusjoner? Er religion en grunnleggende drivkraft, eller bruker politiske ledere religion til å fremme egne interesser? Hvordan bidrar religion til fellesskap eller konflikt? Hvordan kan en definere religion - og ikkereligion? Dette er blant temaene i Innføring i religionssosiologi. Teoretiske diskusjoner holdes sammen med forskningsresultater fra flere religiøse tradisjoner i mange deler av verden. Boka får fram koblingene mellom religionssosiologien og utviklingen i generell sosiologi. Noen kapitler er bygd opp ut fra tema, mens andre gir korte presentasjoner av sosiologer fra Karl Marx til Patricia Hills Collins og deres perspektiver på samfunnsliv og religionens rolle. Den nye utgaven er grundig oppdatert, og mye er nyskrevet, blant annet med nye kapitler om religion og sosial klasse, sosiale og religiøse bevegelser, og religiøs ekstremisme. Boka dekker klassisk religionssosiologi så vel som vår tids temaer og fagdebatter, og byr på viktig lesing for studenter og andre som vil sette seg inn i religionssosiologi. Inger Furseth er professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo, og Pål Repstad er professor emeritus i religionssosiologi ved Universitetet i Agder. Sammen har de tidligere skrevet Moderne sosiologer om samfunn og religion (Universitetsforlaget 2021).
*650 0$aReligionssosiologi
*70010$aRepstad, Pål$d1947-
*850  $aANSGAR
No reviews exists for this book.
Click here to be the first to write a review.
Vis
Send to