Ansgar College and Theological Seminary

Year
  • 2016
Summary, etc
  • Hva er egentlig skam? Når vi hører ordet skam, tenker vi oftest intuitivt på noe negativt og smertefullt. I boken 'Skam: eksistens, relasjon, profesjon' viser forfatter Marie Farstad at begrepet skam dekker et stort spekter – fra den sunne og nødvendige skammen som beskytter oss fra å støte, såre eller krenke andre, komme med upassende utsagn eller kle oss nakne og løpe ned en befolket gate, til den destruktive skammen som kan være direkte ødeleggende for en persons egenverd, relasjoner og helse. Denne boken går i dybden på fenomenet skam, med hovedfokus på den destruktive siden. Hva gjør skam med oss? Hvordan beskytter vi oss mot skamfølelsen, og hvordan kan vi håndtere den uten at den blir ødeleggende? Hvordan henger skam sammen med kropp, relasjoner, språk, identitet og helse? Bokens seks første kapitler presenterer perspektiver på nettopp dette. De fire siste kapitlene går nærmere inn på hvordan vi møter skam og mennesker som bærer skam, henholdsvis i en helsefaglig setting, i sjelesorg og i terapeutisk praksis. Boken er aktuell for alle som utdannes til å arbeide med mennesker – innen helsefag, barnvernspedagogikk, rusomsorg, psykisk helse, pedagogikk, medisin, psykologi og utdanninger innenfor psykoterapi og sjelesorg. I tillegg er boken egnet som fordypning på tema skam for psykologer, psykoterapeuter og sjelesørgere.
ISBN
  • 978-82-02-52717-4
Available
Waiting
  • 0 (0)
*00003752cam a2200613 c 4500
*00121998
*008      s2016    no a   | |||||00| 0 nob
*020  $a978-82-02-52717-4 $qh.
*082  $a152.44
*096  $a152.44 F
*1001 $aFarstad, Marie$d1969-
*24510$aSkam$beksistens, relasjon, profesjon $cMarie Farstad
*260  $a[Oslo] $bCappelen Damm akademisk$c2016
*300  $a348 s. $bfig.
*520  $aHva er egentlig skam? Når vi hører ordet skam, tenker vi oftest intuitivt på noe negativt og smertefullt. I boken 'Skam: eksistens, relasjon, profesjon' viser forfatter Marie Farstad at begrepet skam dekker et stort spekter – fra den sunne og nødvendige skammen som beskytter oss fra å støte, såre eller krenke andre, komme med upassende utsagn eller kle oss nakne og løpe ned en befolket gate, til den destruktive skammen som kan være direkte ødeleggende for en persons egenverd, relasjoner og helse. Denne boken går i dybden på fenomenet skam, med hovedfokus på den destruktive siden. Hva gjør skam med oss? Hvordan beskytter vi oss mot skamfølelsen, og hvordan kan vi håndtere den uten at den blir ødeleggende? Hvordan henger skam sammen med kropp, relasjoner, språk, identitet og helse? Bokens seks første kapitler presenterer perspektiver på nettopp dette. De fire siste kapitlene går nærmere inn på hvordan vi møter skam og mennesker som bærer skam, henholdsvis i en helsefaglig setting, i sjelesorg og i terapeutisk praksis. Boken er aktuell for alle som utdannes til å arbeide med mennesker – innen helsefag, barnvernspedagogikk, rusomsorg, psykisk helse, pedagogikk, medisin, psykologi og utdanninger innenfor psykoterapi og sjelesorg. I tillegg er boken egnet som fordypning på tema skam for psykologer, psykoterapeuter og sjelesørgere.
*650  $aSkam$xPsykologi
*650  $aPsykoterapi
*850  $aANSGAR
No reviews exists for this book.
Click here to be the first to write a review.

Hva er egentlig skam? Når vi hører ordet skam, tenker vi oftest intuitivt på noe negativt og smertefullt. I boken SKAM. Eksistens, relasjon, profesjon viser forfatter Marie Farstad at begrepet skam dekker et stort spekter - fra den sunne og nødvendige skammen som beskytter oss fra å støte, såre eller krenke andre, komme med upassende utsagn eller kle oss nakne og løpe ned en befolket gate, til den destruktive skammen som kan være direkte ødeleggende for en persons egenverd, relasjoner og helse. Denne boken går i dybden på fenomenet skam, med hovedfokus på den destruktive siden. Hva gjør skam med oss? Hvordan beskytter vi oss mot skamfølelsen, og hvordan kan vi håndtere den uten at den blir ødeleggende? Hvordan henger skam sammen med kropp, relasjoner, språk, identitet og helse? Bokens seks første kapitler presenterer perspektiver på nettopp dette. De fire siste kapitlene går nærmere inn på hvordan vi møter skam og mennesker som bærer skam, henholdsvis i en helsefaglig setting, i sjelesorg og i terapeutisk praksis. Boken er aktuell for alle som utdannes til å arbeide med mennesker - innen helsefag, barnvernspedagogikk, rusomsorg, psykisk helse, pedagogikk, medisin, psykologi og utdanninger innenfor psykoterapi og sjelesorg. I tillegg er boken egnet som fordypning på tema skam for psykologer, psykoterapeuter og sjelesørgere.

Send to
IdStatusDue dateOwnerShelf